Campanie pentru viață

​Suntem obisnuiți cu multe lucruri negative pe care le înfaptuiesc conducătorii noștri dragi. Acest articol se referă la unul dintre puținele lucruri pozitive realizate de statul român. Concret, statul ne oferă posibilitatea de a dirija 2% din impozitul pe venit al anului trecut (pe care l-am plătit deja) către o fundație sau o asociație non-profit.

Eu spun că este cazul să profităm. Cred că suntem conștienți cu toții de modul cum sunt cheltuiți banii din impozite și taxe. De ce să nu ne asigurăm de faptul că macar 2% din impozitul plătit va fi folosit eficient și că a schimbat ceva în societatea în care traim. Fiind un site dedicat copiilor, vă vom prezenta, în cele ce urmează, o inițiativă care li se adreseaza lor, celor mai neajutorați dintre noi, o inițiativă care înseamnă speranța de a trăi pentru acești micuți. Este vorba de redirecționarea celor 2% către asociația Inima Copiilor, al cărei scop este de a ajuta copiii cu probleme medicale grave, în special pe cei cu malformații cardiace congenitale.

Inima Copiilor este o asociație non-guvernamentală și non-profit constituită în ianuarie 2006. Din august 2006, Asociația Inima Copiilor reprezintă oficial în Romania organizația de interes umanitar internațional "The Heart of Children", Italia.

În 2006-2008, Asociația a dotat cu aparatură medicală în valoare de peste 480.000 Euro Secția de cardiochirurgie pediatrică a Institutului Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj unde a și organizat și susținut financiar 6 misiuni medicale umanitare.

În 2009-2011, Asociația a construit și amenajat Departamentul de cardiochirurgie de la Spitalul de copii Marie Curie din Bucuresti, proiect ce se ridică la o valoare de peste 3.5 milioane de Euro, din care 1.4 milioane au fost strânși și investiți de Inima Copiilor. 

În primavara lui 2012 au început proiectul de extindere și modernizare a Secției de terapie intensiva nou-născuți tot la Spitalul Marie Curie.

Procedura este (sau ar trebui să fie) destul de simplă:

PASUL 1

Descarca formularul precompletat cu datele asociatiei

pentru impozitul pe salariu: FORMULARUL 230
pentru alte venituri: FORMULARUL 200

PASUL 2

Completează-l cu datele tale personale și semnătura.

Restul rubricilor nu trebuie completate.

PASUL 3

Depune form​ularul sau trimite-l prin poștă cu scrisoare recomandată la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu.

Adresele sunt aici: ADRESE ADMINISTRATIA FINANTELOR PUBLICE

Termenul de depunere este 25 mai 2013.

Haideți să facem o faptă bună cu minim de efort!

O părere despre “Campanie pentru viață

  1. Eu sunt hotarata sa particip. Si in acelasi topic, nu inteleg de ce anume platim impozite, ca oricum nu se reflecta  nici in educatie, nici in sanatate si nici o institutie de stat nu ne ajuta fara o taxă de cel putin 2-3 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*