O noua platforma de e-learning – Mykoolio

Cu toții suntem la curent cu starea învațământului din România. Nu există o strategie clară, manualele de astăzi sunt atât de alambicate, încât cu greu poți înțelege ceva, iar cantitatea de informație pe care copiii trebuie să o asimileze este imensă.

În aceste condiții părinții fac eforturi foarte mari pentru a ajuta copiii, petrec  ore în șir încercand să descifreze informația, care este pur și simplu codificată. Lecțiile ar trebui să fie inteligibile și usor de asimilat, astfel încât copiii să înteleagă lecția de la școală și să poată face temele fără ajutorul părinților.

Platforma invatare onlineAvând în vedere situația actuală și nu numai, salutăm apariția unei  platforme de e-learning pentru copii care furnizează un alt mod de învățare, bazat pe joc și pe folosirea calculatorului. Este o tehnică de predare modernă și interactivă bazată pe consolidarea cunoștintelor, unde evaluarea se realizează într-o manieră atractivă şi adaptată nevoilor elevilor. Conținutul lecțiilor este în conformitate cu programa școlară.

Design-ul platformei este unul atractiv pentru copii, tema principală fiind Universul. Koolio este profesorul extraterestru care îi va însoți pe parcursul călătoriei lor prin Universul Cunoașterii.

Pe mykoolio.com, fiecare planetă din sistemul solar este corespundentă unui an de studiu. Planeta este înconjurată de sateliți, iar aceștia reprezintă anumite materii, cum ar fi matematica și limba și literatura română. Pentru semestrul II există peste 200 de lecții finalizate, iar pentru semestrul I sunt în lucru alte 200 de lecții pentru română și matematică (clasele I-VIII). Pentru viitor  se plănuiește și dezvoltarea altor materii: istorie, geografie, biologie, fizică și chimie.

Câteva motive pentru a alege platforma Mykoolio:

  • Ajută  copilul sa învețe mai usor și mai rapid;
  • Răspunde cerințelor copiilor din ziua de astăzi;
  • Extrem de utilă părinților care pot interveni în procesul de educație al copiilor;
  • Informații disponibile la orice oră;
  • Învățare prin joacă, accesibilitate;
  • Profesor personal online.

Ce veți găsi în cadrul platformei:

  • Peste 200 de lecții din programa școlară (clasele I –VIII);
  • Peste 20 de profesori colaboratori;
  • Materiile sunt împărțite pe capitole, iar fiecare capitol are între 3-7 lecții.

Acces parinti

Lecțiile teoretice, un set minimal de statistici și articolele de parenting reprezintă conținutul gratuit.

Conținutul plătit este alcătuit din exerciții rezolvate, exercitii de nivel 1-ușoare și exerciţii de nivel 2-medii, precum şi teste recapitulative şi statistici despre activitatea copilului. Costul lunar pentru zona de exerciții este în jur de 28 lei.

Acces profesori

Pentru profesori accesul este gratuit.

Platforma ar trebui să fie de mare ajutor pentru părinți. Având în vedere timpul limitat pe care il au la dispoziție, cu ajutorul acestei platforme pot micșora timpul acordat lecțiilor și pot rezolva mai multe lucruri pe care de obicei le-ar amâna. Copiii pot învăța într-un mod distractiv și atractiv  și își pot dezvolta creativitatea.

Există și alternative care nu presupun conectarea la internet. Mai multe detalii găsiți aici.

Cum vi se pare? Lecțiile sunt gratuite pentru toată lumea, iar primii 1.000 de utlizizatori primesc acces gratuit pentru o lună și la zona de exerciții. Așteptam comentariile dvs cu interes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*